Leták Tescoma - NEPLATNÝ LETÁK - str. 29 *

thumbnail - Leták Tescoma - Produkty v akci - hrnec, tlakový hrnec, sklenice. Strana 29.
29 / 71

* Platný ve všech prodejnách Tescoma

Zobrazit další

Produkty v tomto letáku

 
Zavařovací 125 ml, 6 ks Rajská chuť léta sklenice 200 ml, 6 ks DELLA CASA 400 ml, 3 ks 700 ml, 3 ks od 199,- Rajče jedlé má původ u Aztéků, odkud se přispěním španělských dobyvatelů zakutálelo až do Evropy. Zadařilo se mu natolik, že se ho dnes ze všech druhů zeleniny zkonzumuje na světě njvíc. Rajská jablíčka Čechům přirostla k srdci. Najdete je na našich záhonech, ve sklení- cích, i na balkonech bytových domů. Proč jsme si je tak oblíbili? Protože chutnají skvěle a jsou velmi zdravá. Obsahují vitamíny řady B, C, E a zdroj vitamínu A, beta-karoten. Z minerálních látek stojí za zmínku například železo, vápník, draslík, Jazykové okénko Že Aztékové obohatili světovou kuchyni i slovník, dokládají slova xocoatl (čokoláda), chīlli a huacatl (avokádo). Aztécký název pro rajče tomatl přetvořila španělština v tomate, a z ní ho převzaly mnohé jazyky, například angličtina a francouzština. Italština pojmenovala nový druh zeleniny vzletněji pomo d'oro (zlaté jablko) a odtud se název rozšířil do dalších jazyků, například polštiny a ukrajinštiny. Český název rajské jablko vznikl v době národního obrození jako mnoho dalších slov překladem z němčiny (Der Paradiesapfel = rajské jablko). hořčík a zinek. Množství antioxidantu lykopenu (červeného barviva), který podle vědců snižuje riziko rakoviny a srdečních onemocnění, se v rajčatech zvyšuje tepel- nou úpravou. Přinášíme několik tipů na jejich zpracování pomocí vychytávek, které vám značně usnadní práci. Začneme domácím keču- pem, který babičky rády připravují pro svá vnoučátka. Budeme pasírovat, mixovat, sušit a vařit, aby ani jedno rajčátko nepři- šlo nazmar. Tak s chutí do rajčat! Výrobek získal ocenění reddot award 2017 Zdravě vysoký tlak • snadné nastavení tlaku pomocí symbolů • pohodlné otevírání a zavírání jednou rukou • indikátor tlaku během vaření • 4 bezpečnostní pojistky • třívrstvé sendvičové dno Babiččin domácí kečup winner Tlakový hrnec ULTIMA od 3 349,- 4,0 I. 3 799,- 6,0 I. 3 999,- 4,0 + 6,0 I. 5-699,- 4 549,- 7,5 I. 4199,- 3 349,- • 2 kg rajčat • 2 velké cibule • 2 jablka • 150 g krupicového cukru • 120 ml jablečného octu • 60 ml vody • 5 kuliček pepře · 5 hřebíčků • 5 kuliček nového koření · 4 bobkové listy • 4 stroužky česneku • 1 Ižička soli • 1 Ižíce sladké papriky Unima Rajčata, jablka a cibuli nakrájejte na větší kousky, stroužky česneku na polovinu. Vše vložte do tlakového hrnce, přidejte cukr, ocet, vodu, veškeré koření a vařte 20 minut. Po uvaření vyjměte koření a směs rozmixujte dohladka, potom ji ještě propasírujte. Pokud byla rajčata šťavnatější a kečup je řidší, ještě ho zredukujte dalším vařením do požadované konzistence. NÁŠ TIP: Ostrý kečup vyrobíte přidáním chilli papriček do základu. Můžete ho uvařit i v hrnci, ale vařením v „papiňáku“ šetříte čas a energii. 29

Další letáky Tescoma

Nejnovější letáky