Dalším gurmánským zážitkem, který byste si neměli
nechat ujít, je populární vietnamská polévka pho.
Zajímavostí je, že ve Vietnamu se pho podává
obvykle ke snídani, v našich končinách si ji můžete
dát kdykoliv přes den. Tato úžasná voňavá polévka
je natolik vydatná, že zastoupí i hlavní jídlo. Její
základ tvoří silný pomalu tažený vývar připravený
nejčastěji z hovězího (pho bo) nebo slepičího masa
(pho ga). Podává se tradičně v hlubokých miskách
se širokými rýžovými nudlemi, tenkými plátky masa
a bylinkami. Maso se používá vařené z vývaru nebo
naopak syrové – v horkém vývaru se tenké plátky
zatáhnou. Zkuste si pho uvařit i doma. Recept je
poměrně jednoduchý a výsledek vynikající.
Nářadí
GrandCHEF
od 179,-
Phở bọ
polévka
Pro náročné
Pokud hledáte prémiovou kvalitu,
sáhněte po Sadě nádobí PRESIDENT.
Svým provedením a designem splňuje
ty nejvyšší nároky zákazníků.
Sada nádobí
PRESIDENT, 10 dílů
• 1,5 kg hovězích morkových kostí
• 700 g hovězí kližky · 2 velké červené cibule
• 100 g zázvoru • 10 g skořice vcelku
15 g badyánu • 20 g kardamomu
• 10 g hřebíčku · 30 g mořské soli
• 27 g třtinového cukru • 45 ml rybí omáčky
• 700 g plochých rýžových nudlí
Na zdobení: svazek jarní cibulky • 1 velká
červená cibule• mungo klíčky • koriandr
6 399,-
• vhodné pro všechny typy sporáků
• kvalitní ocel a odolné sklonerezové poklice
• masivní vodotěsné nerezové úchyty
• třívrstvé sendvičové dno pro úsporu energie
nádoby s odměřovací stupnicí
• rendlík s cedicí poklicí
• 5 let záruka
Sada obsahuje:
Hrnec s poklicí ø 18 cm, 3,01
Hrnec s poklicí ø 22 cm, 5,5 1
Kastrol s poklicí ø 18 cm, 2,01
Kastrol s poklicí ø 22 cm, 4,01
Rendlík s cedicí poklicí
ø 16 cm, 1,51
Do kastrolu nalejte 1 litr vody, uveď'te ho do
varu, přidejte kližku, morkové kosti a krátce
je povařte. Po 2-3 minutách od dosažení
bodu varu vodu slejte, maso a kosti pořádně
očistěte pod tekoucí vodou. Kosti vraťte
do kastrolu, přidejte 3 litry vody a znovu
uveďte do varu. Až vývar začne bublat,
přidejte maso a vařte na mírném ohni
zhruba 4-5 hodin. Mezitím na pánvi zprudka
a nasucho opečte na čtvrtky nakrájené
2 velké cibule a zázvor, dejte je stranou. Dále
opečte koření: badyán, skořici, hřebíček
a kardamom. Z cibule a závoru oloupejte
případnou černou slupku od pečení
a přidejte je spolu s kořením a zbývajícími
ingrediencemi - cukrem, rybí omáčkou
a solí - do vývaru. Hodinu před podáváním
namočte rýžové nudle do studené vody.
Čerstvé jarní cibulky, červenou cibuli
a koriandr nakrájejte najemno a smíchejte
dohromady. Do připravených misek vložte
nudle, na ně položte plátky masa (5-8 kusů
na porci), přidejte mungo klíčky, nasekaný
koriandr a jarní cibulku. Vše zalijte ještě
horkým vývarem a podávejte.
Recept je pro 6 osob.
42