• 300 g jahod
• 300 ml plnotučného mléka
• 200 ml 33% smetany
Jahodová
zmrzlina se
120 g krupicového cukru
• 30 g dextrózy (hroznového cukru)
• 3 žloutky
• 1 vanilkový lusk
špetka soli
a opět zahřívejte za stálého míchání,
až do momentu lehkého zhoustnutí,
poté přeceďte. Tento zmrzlinový základ
dejte stranou. Cukr dextrózu rozmixujte
s jahodami a přidejte k teplému
zmrzlinovému základu. A jde do tuhého!
Nechte vychladit a poté nalejte do
výrobníku zmrzliny. Pro tužší konzistenci
dejte zmrzlinu do mrazničky.
smetanou
Vyšlehejte cukr se žloutky. Mléko,
smetanu a sůl přiveďte k varu, vložte
rozpůlený vanilkový lusk i se semínky
a směs dejte stranou. Ještě horkou ji
nalijte za stálého míchání ke žloutkům
Elektrický
zmrzlinovač
NÁŠ TIP: Dextróza neboli hroznový
cukr má menší sladivost a nižší mrazicí
schopnosti, což zlepšuje strukturu
zmrzliny. Můžete ji nahradit běžným
cukrem ve stejném poměru.
GrandCHEF
1399,-
1099,-
tescoma.
novinka
Servírovací
podnos
ONLINE
32 x 22 cm
329,-
Tvořítka
na zmrzlinu
BAMBINI,
6 ks
229,-
novinka
Lžíce na
zmrzlinu
GrandCHEF
259,-