Kaštanový pie
Korpus:
• 520 g hladké mouky. 300 g chlazeného másla
• 2 žloutky. 15 ml ledové vody špetka soli
Náplň:
• 80 g másla 500 g pórku nakrájeného na kolečka 300 g hub. 300 ml kuřecího vývaru
• 200 g nasekaných vařených kaštanů 100 ml bílého portského vína
• 50 g hladké mouky 4 stroužky česneku 1 lžíce dijonské hořčice
nasekaný čerstvý tymián sůl, mletý pepř vejce na potření
Smíchejte mouku, máslo a ledovou vodu se špetkou soli. Přidejte žloutky a vypracujte těsto, zabalte
ho do fólie a dejte odpočinout do lednice. Na másle restujte pórek cca 3 minuty, přidejte nakrájené
houby, prolisovaný česnek, tymián, pepř a sůl a restujte další 3 minuty. Vsypte mouku, zasmažte,
přimíchejte hořčici a portské víno. Vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte za stálého míchání do
momentu zhoustnutí. Přimíchejte kaštany a dejte stranou.
Troubu předehřejte na 190 °C. Těsto rozdělte na dvě nestejně velké poloviny. Větší díl těsta
rozválejte a použijte na vyplnění formy. Naplňte připravenou vychladlou náplní. Rozválejte druhou
část těsta a použijte ho k uzavření jako poklop. Okraje spojte a důkladně uzavřete. V těstě utvořte
3 otvory pomocí špičky nože, aby mohla unikat pára a potřete těsto rozšlehaným vejcem.
Pečte do zezlátnutí těsta, přibližně 45 minut.
16
Forma s vlnitým
okrajem kulatá
GUSTO-28 cm
469,-
Sklenice na víno
UNO VINO Vista
350 ml, 2 ks
349,-