28
Sklenice
na pivo CREMA
300 ml
99,-
500 ml
109,-
Hovězí pečeně na víně
Na marinované maso:
• 1 kg hovězího masa (plec, hrudí). 2 mrkve 2 cibule 2 hřebíčky 4 bobkové listy
• 4 stroužky česneku 5 kuliček jalovce 10 kuliček pepře 200 g celeru
• 200 ml červeného vinného octa 400 ml červeného vína sůl a pepř
Na pečení:
• 2 lžíce oleje • 2 cibule 2 lžíce medu. 200 ml hovězího vývaru
• 120 g perníku na strouhání 4 lžíce rozinek
Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájejte najemno, maso osolte a opepřete. Zeleninu, maso,
koření, víno a ocet vložte do uzavíratelné misky, promíchejte, misku uzavřete a nechte
marinovat po dobu 3 dnů. Maso můžete také vakuovat.
V den přípravy rozehřejte v hrnci olej, vložte maso a zprudka ho opečte. Vyjměte ho
a odložte stranou. Do hrnce dejte cibuli nakrájenou na kostky, orestujte ji dozlatova.
Přidejte scezenou marinádu, med, vývar, dobře promíchejte a vložte maso zpět. Hrnec
přikryjte poklicí a pečte v troubě cca 90 minut. Maso kontrolujte a občas obracejte.
Po upečení ho vyjměte, do výpeku nastrouhejte perník a rozmixujte do hladké
konzistence, krátce povařte, dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte rozinky.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte se zelím,
bramborovým knedlíkem a omáčkou.