KOKOSOVÝ DORT
S JAHODAMI
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: 30 min. na 180 °C / st. 6
Doba odstátí: 5 min.
INGREDIENCE NA 12 KS:
Korpus:
• 200 g hladké mouky
• 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
• 50 g strouhaného kokosu
• 100 g krupicového cukru
• 1 lžíce vanilkového cukru
• 4 kapky mandlového extraktu
• 3 vejce
• 100 g vychladlého rozpuštěného másla
• 100 ml mléka
Krém:
• 200 g vysokoprocentní smetany
• 1 lžíce vanilkového cukru
• 2 lžíce krupicového cukru
• 250 g nízkotučného nebo polotučného
tvarohu
• 20 g strouhaného kokosu
• 500 g jahod
PŘÍPRAVA:
1. Z trouby vyndejte mřížku a předehřejte ji na 180 °C / st. 6.
Mouku s práškem do pečiva prosijte do Mísy ultimátum 3,5 l.
Přidejte nastrouhaný kokos, cukr, vanilkový cukr, mandlový
extrakt a promíchejte. Přidejte vejce, máslo a mléko.
Mísu přiklopte víkem a několikrát s ní zatřeste, aby se
ingredience promíchaly.
2. Těsto znovu promíchejte Optimum II metličkou.
Na studenou mřížku z trouby položte Silikonovou formu
dortovou a naplňte ji těstem. Pečte v troubě asi 30 min.
Po upečení nechte korpus 5 min. odstát, potom jej vyklopte
a nechte vychladnout.
3. Krém: V Měrném rychlíku 1,25 l vyšlehejte smetanu
s vanilkovým a krupicovým cukrem. Tvaroh smíchejte
s kokosem a přimíchejte šlehačku.
4. Omyjte a očistěte jahody. Korpus potřete krémem
a ozdobte jahodami.
Tip: Uvedené ingredience jsou na jednopatrový dort.
Pokud chcete upéct třípatrový dort, postup 3x zopakujte.
POUŽITÉ VÝROBKY:
Měrný rychlík 1,25 l (T58)
v aktuálním katalogu na str. 15.
Mísa ultimátum 3,5 l (B23)
v aktuálním katalogu na str. 5.
Silikonová forma dortová
v nabídce Černého pátku.
Optimum II metlička (K13)
v aktuálním katalogu na str. 18.