Prodejce
|
Popis |
Platnost
|
Cena
|
---|---|---|---|
PENNY
|
KÁVA JIHLAVANKA
|
|
|
Astur & Qanto velkoobchod
|
viz leták | ||
viz leták | |||
viz leták | |||
viz leták | |||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
* Cena nemusí platit ve všech pobočkách
** Cena může být bez DPH
Kde je v akci - Jihlavanka
Výrobek Jihlavanka je dnes hned v několika akcích, se slevou ho můžete koupit v obchodech PENNY.
Kde je nejlevnější - Jihlavanka
Za vůbec nejnižší cenu můžete produkt Jihlavanka pořídit v obchodech PENNY, v právě probíhající akci tam stojí 79,90 Kč. Tato akce platí od 1.5. do 8.5.2024.
Než se káva dostane do vašeho šálku, projde několika náročnými fázemi úprav. Proto bychom měli vědět, jak správně připravit dobrý šálek kávy. Podle průzkumů je jednou z nejoblíbenějších značek mezi všemi druhy kávy Jihlavanka. Zrna pro její výrobu pocházejí z různých částí světa. Je to především z toho důvodu, aby se zachovala kvalita chuti i aromatické stránky této kávy. Tato káva vzniká složením ze dvou základních druhů. Jedná se o Robustu a Arabicu.
Robusta zvolená pro Jihlavanku většinou pochází z Vietnamu a Arabica se dováží převážně z Brazílie. Kávová zrna procházejí náročnou úpravou, jejímž základem je pražení horkým vzduchem při teplotě, která dosahuje 200 až 240 °C. V této horké vzdušné lázni setrvají zrna kolem dvou až tří minut. Technologie pražičky je velice promyšlená a propracovaná. Horký vzduch pomáhá zrnům v cirkulaci a tím pádem projde pražením každé jednotlivé kávové zrno. Horký vzduch se pro pražení osvědčil především proto, že tím káva dostane svou specifický a žádaný kyselý i hořký nádech. Pro zachování kvality chuti i aroma Jihlavanky je nutné po pražení zrna rychlým způsobem zchladit. Tajemství vyvážené chuti kávy Jihlavanka tkví také v tom, že se jednotlivé odrůdy praží zvlášť a poté se smíchají do konečné podoby.
Jen málokdo ví, jak se připravuje skutečně kvalitní a dobrý nápoj z mleté kávy. Hlavní zásadou je, že se voda nesmí ve chvíli zalévání vařit.
Jestliže připravujete kávu Jihlavanka pomocí rychlovarné konvice, pak nechte vodu převařit a po vypnutí zalijte až s půlminutovým zpožděním. Pak teprve poznáte, jak má správná káva opravdu chutnat i vonět.
Otázkou také je, jestli do skla, porcelánu nebo keramiky. To záleží na vkusu a zvyku každého kávového gurmána. Většinou je ale nádoba na kávu srdeční záležitostí jejího majitele a při nutnosti stěhování patří k předmětům, které rozhodně míří do nového bytu.